onsdag 8. august 2012

VED STORLOMVANNET


I løpet av sommeren har jeg jevnlig besøkt et vann der et storlompar hekker. I fjor fikk de fram to unger som begge vokste opp og jeg var spent på om lomparet også i år ville være heldige med hekking. Det er sjelden det ferdes folk ved dette vannet så jeg satte opp kamuteltet et sted i vannkanten og krysset fingrene for at det kunne bli stående der gjennom sommermånedene uten at uvedkommende ville ødelegge eller stjele det. Nå ble det ikke til at jeg oppsøkte vannet så ofte som planlagt men jeg fikk meg noen overnattinger og kvelder i teltet samt satt også noen kvelder andre steder ved vannet. Som vanlig ble det en del bomturer der jeg kun så lomene langt ute på vannet men noen ganger var jeg heldig og fikk de noe nærmere. Alle bildene av lomene er tatt med 300mm F 2.8. I mangel av en 500mm brukte jeg som oftest 1,4 og 2,0 konverter.

Lomene fikk 2 unger. Etter noen uker var den ene forsvunnet.... Den andre har inntil nå klart seg bra og er antagelig flygedyktig i løpet av noen dager nå i august.

Man opplever mange fine stemninger når man oppholder seg nesten et døgn av gangen ved et bortgjemt skogsvann. Finest er det når sola er i ferd med å gå ned men ennå skinner på den motsatte åslia som lager et praktfullt gjenskinn av gull i det stille vannet og de første timene etter en kort sommernatt da morgentåka virvler og driver hvileløst over vannet. Det er da man ønsker å ha lomene i søkeren, men som oftest glimret de med sitt fravær.


19 kommentarer:

 1. Fina bilder och vilka naturupplevelser du varit med om !!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Lasse! Ja, det ble mange flotte naturopplevelser både med storlom og flotte morgenstemninger. Ikke alt jeg rakk å få med på brikka heller. Blant annet kom det et par ganger fiskeørn svevende lavt over vannet uten at jeg fikk noen bra bilder av det...:)

   Slett
 2. Fantastiskt fina bilder på lommen. Så vackert där den sprider ut sina vingar! och så härligt där man ser att den har aborren i näbben. Vilken upplevelse!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Susanne! Ja, det var en stor opplevelse og jeg lengter allerede til neste sommer da jeg håper å kunne besøke lommene på nytt. :)

   Slett
 3. Flotte bilder og stemninger fra storlomvannet.

  Trond

  SvarSlett
 4. Fin stemnig du har festet til bildebrikka her. Likte bilde nr 1 og 5 veldig godt.

  SvarSlett
 5. Ikke lett med disse storlom, men du har jo fått med deg flotte bilder. Toen er min favoritt.

  :) duy

  SvarSlett
 6. Tusen takk for kommentarer, Jarl og Duy! :)

  SvarSlett
 7. Hola Knut formidables son estas imagenes de los Colimbos.Un saludo

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Antonio! I wish you a happy weekend! :)

   Slett
 8. Beautiful photographs, marvellous shadows. I am greeting

  SvarSlett
 9. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 10. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 11. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 12. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 13. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 14. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 15. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett