mandag 15. oktober 2012


Høstfjell.

Liten aktivitet på bloggen min og slik vil det antagelig fortsette med. J

Jeg var en liten tur på Haukelifjell 21. september i år i håp om å få tatt litt bilder av høstfargene. Det er vel drøye 20 mil å kjøre her fra nedre Telemark. Startet litt før 4 om morgenen og var på fjellet ca 3 timer senere idet morgenlyset kastet et vakkert skjær over vesthimmelen og fjella som var dekket av nysnø. Her var det ikke tid til å verken smake på kaffe eller spise niste! Ut av bilen i en fart for å prøve å rekke noen skudd av det magiske lyset som kun varer i noen minutter. Utrolig at jeg holdt meg på beina da jeg i passelig Northug-tempo forserte skråninger med kampestein, lyng som nådde meg til livet og blaute myrer for å finne meg et motiv. Det vokste noen krokete bjørker her og der som kanskje kunne egne seg som litt forgrunn, stativet godt plassert i lyngen, 17-40mm påmontert min 7D og gradert gråfilter skulle vel gjøre susen. Dæggern.......pusten min gikk som en blåsebelg og med minus 4 grader i lufta og min varme, fuktige pust på filteret var det ikke mange detaljer som klarte å trenge igjennom den doggen der. En gryende panikk begynte å gjøre seg gjeldene da jeg frenetisk begynte å lete gjennom sekken etter tørkepapir til jeg endelig husket på at jeg la det jo i jakkelomma for at det skulle være raskt å finne.... Til slutt var filteret klarert til bruk og noen behagelig klikkelyder fra kameraet bekreftet at Knut endelig var i gang. Det var vanskelig å eksponere med de store kontrastene forårsaket av morgenlyset på snøen mens forgrunnen fremdeles lå i skyggen og resultatet kunne nok blitt bedre men tross alt ikke alt for galt. Det kunne se ut som om jeg var litt for tidlig ute da de kraftigste fargene i lyngen og dvergbjørka manglet.

Været denne dagen ble nesten litt for fint. Sterk sol medførte harde kontraster og midt på dagen lå jeg for det meste og slappet av i lyngen og fulgte de få, lette skyenes ferd over himmelhvelvingen. Avsluttet dagen ved å ta et bilde av en fjellbjørk mot et lite tjenn der den gullfargede himmelen speilet seg i vannet.13 kommentarer:

 1. Jeg ser disse bildene på en dårlig skjerm men jeg synes du har fått med noen fine motiv fra høstfjellet.

  SvarSlett
 2. Fantastiska bilder från fjället! Så vackert med de vita topparna. Längtar till fjälls ännu mer när jag ser dessa. Mvh Susanne

  SvarSlett
 3. Men, sååååå fantastiska bilder !! Ljuvligt , bara sitter och njuter !!

  SvarSlett
 4. Fjellet er vakkert, særlig på høsten og det formidler du virkelig mellom disse bildene. De tre siste blir mine favoritter. Lykke til på åteplassen din, ser frem til oppdateringer derfra og spennende å se hva som dukker opp der, bør vel være gode muligheter både for hauk og ørn vil jeg tro.

  SvarSlett
 5. Flotte bilder fra høstfjellet, Høsten er en flott tid for lanskapsbilder. Likte best nr 7 og d siste.

  SvarSlett
 6. Tusen takk for kommentarene Torbjørn, Susanne,Lasse, Jarl Kjetil og Trond! :)

  SvarSlett
 7. Hei Knut og takk for hyggelige kommentarer på bloggen. Skal si du har taket på landskapsfotografering. Her var det mange flotte høstmotiver. Bilde 7 er min favoritt.
  Kommer du til å fore rovfuglene i vinter?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Svein Roger!
   I fjor fikk jeg ikke tak på noe åte men i høst fikk jeg et rådyr jeg nesten ikke visste hvor jeg skulle gjøre av. Tror ikke jeg orker å bære tungt opp alle kneikene til min gamle åteplass så fant meg ei myr ikke langt fra veg. Fikk først satt opp kamutelt i dag (gal rekkefølge!) og da var store deler av bukken spist opp. Er redd reven tar godt for seg. Mindre sjanse for ørn der er jeg redd for men håper på hauk. Artig å se videosnutten din av gaupa på TV i kveld! :)

   Slett
 8. Et knippe pene landskapsbilder fra haukelifjell. Ser ikke så ofte bilder derfra. Utrolig fint lys i bildene dine.

  Tommy S

  SvarSlett
 9. En fantastisk serie fra fjellet. Du har fått frem det magiske lyset og fargene som er i høstfjellet.
  Godt jobbet!
  Fra Hilda

  SvarSlett
 10. Mycket fina bilder på höstens färgprakt Knut!
  Gillar verkligen bild 8 med sjön och vinter på fjället.
  Må väl / Kenny

  SvarSlett
 11. Hei, Knut. Takk for kommentaren på bloggen min. Du har utrolig mange flotte bilder på bloggen din. Likte godt det siste bildet i dette innlegget. Håper du får full uttelling på åteplassen din. Gleder meg til å høre hvordan det går. Lykke til. Mvh willy

  SvarSlett
 12. Takker for kommentarer Tommy, Hilda, Kenny og Willy! :)

  SvarSlett