tirsdag 8. mai 2012

Mer orrhaneleik i Siljan


Ble liksom ikke helt ferdig med orrhaneleiken etter de to døgn jeg tidligere skrev om her på bloggen. Å oppleve vårmorgenen ute i naturen når alt igjen våkner til liv, fuglesangen, lukten av fuktig jord, lyset i de tidlige morgentimer, breddfulle, klukkende smeltebekker, rugdas kvelds- og morgentrekk med så mye, mye mer lokker og trekker meg ut fra husets fire vegger. Jeg er ikke vanskelig å be og som pensjonist har jeg nå adskillig  mer tid å bruke på mine egne interesser.

Kan derfor nå se tilbake på tilsammen fem døgn på samme orrhaneleik med meget skiftende vær (snøvær, tåke, sprutregn og skyfritt) og føler vel nå at jeg er sånn nogenlunde fornøyd. J

En blir liksom ikke lei av å sitte i skjul helt innpå leiken og kunne ha det privilegium å bivåne hvordan slekt følger slekters gang i en snodig oppvisning av lyd, bevegelse og farger.  Når jeg tenker tilbake på disse opplevelsene ser jeg noen ganger for meg et virrvarr av farger, der sort, hvitt og sterkt rødt er de dominante fargene.

Tenkte litt på det på en av disse turene og bestemte meg for å prøve å fange noe av det abstrakte inntrykket en slik orrhaneleik gir meg. Legger derfor inn noen forsøk på slike bilder samt flere “vanlige” leikbilder. Er nok ikke kommet helt i mål men har i hvert fall et grunnlag for å spinne videre på dette til neste år.  


11 kommentarer:

 1. Hei Knut!
  Du har hatt mer hell enn meg under årets leik. Du er flink med ord og kamera. Jeg likte nok best de skarpe bildene dine i flott lys.

  SvarSlett
 2. Hei Knut, det var fine bilder fra orreleiken. De skarpe bildene er knallbra, og du er helt klart på vei mot noe tøfft med panoreringene. Artig at du prøver noe ukonvensjonellt på området, det finnes jo mye bra leikbilder etterhvert så noe annet er spennende.

  Hilsen Robert

  SvarSlett
 3. Hei. Artig å prøve ut ting. Synes som Svein Roger at de skarpe bildene ble best.

  SvarSlett
 4. Skal si du har mye gode bilder fra årets orreleik. Og ikke minst artig å se så mange varierte bilder. Du har også en god fortellerevne. Like moro å lese som å se bildene!

  Tommy S

  SvarSlett
 5. Beautiful photographs, fantastic birds. I am greeting

  SvarSlett
 6. Det er slik det blir når en skal formidle opplevelsen med turen. Synes du er på god vei til å få til det med fargene, farten og lyset. Enig i at dette er en magisk opplevelse, det å få naturen så tett innpå, lydene, lukten og ikke minst at en kan få noen gode bilder.
  Det siste bildet ser det ut som den kommer helt inn i skjulet. Stilig.
  Ønsker deg en flott helg.

  SvarSlett
 7. Tusen takk for kommentarer. Alltid hyggelig å få tilbakemeldinger! :)

  SvarSlett
 8. I dag er det søndag. Og søndag er jo hviledag. Ikke det at jeg er religøs, for det er jeg ikke, men det er ganske sunt å ta en hviledag i løpet av uka og bruke mindre tid på arbeid og mer tid på familien.

  Så sitter jeg altså her med kaffe-koppen på morran og dagen har såvidt startet. Den lille ligger i vugga og storebror leiker med sitt. Da sitter jeg her. Sårfinga etter ukas arbeid og mett på ukas opplevelser. For det meste har det gått i takarbeid og trytefiske. Men nå prater jeg meg bort.

  Da sitter jeg altså her å leser bloggen din etter at jeg fant den på facebook og det gleder meg godt å lese om dine tanker...

  Jan-Eilert

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig hyggelig å høre, Jan-Eilert! Det er nok mye arbeide som må/bør gjøres på en slik plass dere har fått dere. Da er det godt å kunne unne seg en dag innimellom hvor en slapper litt av og kan konsentrere seg om litt andre gjøremål. Ha en fin søndag sammen med din kjære familie! :)

   Slett
 9. Resell shared, VPS, dedicated hosting services and domains (from an ICANN domain registrar) under your own reseller brand. A cPanel reseller hosting program is also available.

  SvarSlett