lørdag 10. mars 2012

I en tynn tråd

Da jeg var ung, sånn ca 13-14 år, så jeg i misunnelse på de “voksne” guttene og jentene som var så gamle at de kunne gå på kinoforestillinger merket “V”. Tenk så heldige de var som hadde oppnådd den magiske alderen som gjorde det lovlig å kunne se inn i den verdenen de voksne omgav seg med. Spennende krigs- og krimfilmer, gysere som gjorde at man knapt fikk sove den påfølgende natta og kanskje til og med en og annen kjærlighetsfilm med litt vovede scener.

Årene er gått, - ja, ganske mange faktisk og ikke så rent raske etter hvert heller, og nå sitter jeg her som pensjonist og blåser mer eller mindre i kinoreklamer, iPod med Multi-Touch, mobiler med innebygd FM-radio og skritteller,  --  den ene oppfinnelsen etter den andre av diverse tekniske vidundere og ALLE er nærmest et MUST for å overleve i vår verden.......får man inntrykk av.... Ikke greit å være ungdom nå for tida. Men det var det neimen ikke før heller, da man måtte gjemme Kurer-radioen under dyna seint på søndagskvelden for å lytte på Radio Lux sin ukentlige avspilling av Top Twenty. J

Rart det der med hvordan interessene forandrer seg etter som åra bygger seg på. Nå er det mye mer selve Livet jeg er opptatt av – skjebner til venner og kjente, sykdommer, død og elendighet. Tanker på en god kamerat fra folkeskolen som i tidlig alder døde fra kone og barn. Jevnaldrende brødre og søstre i sjelen som har hatt en mer strevsom ferd gjennom livet enn det jeg har opplevd. Og andre sjelsvenner som har gått karrierestigen og sitter som vinnere og har nådd Målet i livet. Som pensjonist blir man kanskje en liten filosof som sitter der og undrer seg over alle disse dager som kom og gikk – det var jo nesten hele livet mitt? Og hvor lite som skal til av tilfeldigheter før livstråden blir kuttet tvert, - en liten uoppmerksomhet i trafikken, en snikende sykdom som avgjør ens skjebne, et uheldig ord i drosjekøen, ja selv en enkel operasjon på sykehuset og snipp, snapp, snute.....du er ute.

Kanskje det var disse tankene som spøkte i mitt hode da jeg kom over dette motivet i hjorteskogen til mine svigerforeldre på Vestlandet. Livet vårt henger egentlig i en tynn tråd, så sørg for å ta vare på hver dag så godt du kan, smil til livet og sats på at livet smiler til deg!

9 kommentarer:

 1. Hei.
  Flott innlegg dette. Bladde i bloggen din og lot meg begreistre av både tekst og bilder. Flott underholdning.

  SvarSlett
 2. Hadde bare lyst å si at det er med stor fornøyelse jeg nå har lest en del av innleggene dine.

  SvarSlett
 3. Tusen takk for positive kommentarer, Torbjørn og John!

  SvarSlett
 4. Carpe Diem er nok et uttrykk som dekker det du skriver. Helt enig med dine ord.
  Nydelig bilde som symboliserer det du skriver.
  Ha en filosofisk uke til deg.
  Hilda

  SvarSlett
 5. En god tekst med et fint bilde til :-)

  Hilsen borsesjo.blogspot.com

  SvarSlett
 6. Heisann!

  Du verden så sant det er det du sier. Som ungdom hadde vi nesten ikke problemer hverken med tanker eller noe annet. Men den moroa forandrer seg merkbart etter hvert. Et godt bilde som følger teksten.

  Hilsen Svein E. Børresen

  SvarSlett
 7. Takk igjen for nye kommentarer! :-)

  SvarSlett
 8. En tekst til ettertanke med et meget treffene bilde.

  Det er en tid for alt.

  Monika

  SvarSlett
 9. Fint bilde med en treffende tekst, fine fargetoner i bildet.

  Ottar

  SvarSlett