tirsdag 6. mars 2012

Jeg lengter

Det er i begynnelsen av mars og jeg lengter.........lengter etter våren. Lengter etter at bakkene i sørhellingane griner vekk sine siste snøklatter i en varm og livgivende vårsol. En sol som gløder mot bleike nordmenn der vi sitter og suger til oss lyset som bærer vitne om en ny årstid. En kan formelig kjenne hvordan en kryper ut av skallet som vi har gjemt oss inne i gjennom uker med mørke og kulde, regn, sludd og snø.

Jeg lengter etter  igjen å oppleve krokus som ubegripelig klarer å bryte seg opp gjennom en iskald steinhard jordskorpe og som i pur takknemlighet sender en fargerik takk tilbake til den gule stjerna som året før ga den nok energi til å overleve enda en vinter.

Jeg lengter etter igjen å kunne vandre med mitt kamera inn i Kjærskauen og finne tilbake til min faste plass der den hvite, yndige gaukesyreblomsten nikker velkommen til meg der jeg trår forsiktig i en grønn eng av kløverlignende gaukesyreblad.

Og jeg lengter etter igjen å treffe på hasselbusken som fristende, dog litt forlegent stikker ut sin sterkt fargede hunnblomst mens hannblomsten henger naken og gul ned fra samme kvist.

Jeg lengter......og vet at jeg blir hørt....snart.......
10 kommentarer:

 1. Hei Knut!

  Flotte macroer du presenterer her!
  Ei flott tid vi går i møte nå, det er helt sikker. Utfordringen er jo at våren går alt for fort og halvparten av planene gjerne må utsettes et år ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har så rett, Jarl Kjetil. Masse planer og vips....så er våren forbi. Håper i hvert fall å finne en ny tiurleik i år, "mine" tidligere leiker er mer eller mindre hogd vekk! :-(

   Slett
 2. Meget flott skrevet med tilhørende kvalitetsbilder. Det første og siste falt veldig godt i smak.

  Knut Børge

  SvarSlett
 3. Kjenner akkurat den samme lengten etter vår. Nydelig innlegg med vakkre bilder til. Kjempefine vårbilder.

  SvarSlett
 4. Fine bilder :-) godt skrevet og...

  SvarSlett
 5. Flotte makro bilder og solid skrevet.

  :) duy

  SvarSlett
 6. Nydelige bilder, der det første faller best i smak.
  Og en tekst som skildrer våren på en utrolig god måte.

  Tommy S

  SvarSlett
 7. Flott blogg Knut! Nå venter jeg på vårbilder--! u2

  SvarSlett
 8. Tusen takk for kommentarene! :-)

  SvarSlett