mandag 10. november 2014

Kraftige diskusjoner da VM i spurvhaukstafett ble arrangert i Nedre Telemark.

Den årlige spurvhaukstafett på skrånende furustokk ble som vanlig arrangert i Bjørkedal rett utenfor Porsgrunn by her om dagen. Denne gang var arrangementet også godtatt som et verdensmesterskap hvilket skapte ekstra spenning og atmosfære rundt konkurransen. Det ble en del diskusjon i juryen bestående av tre nøtteskriker, tre skjærer og én korp da det viste seg at det kun var ett lag påmeldt,  men etter litt frem og tilbake der de enkelte jurymedlemmer talte sterkt for sine meninger ble det besluttet å fortsette med arrangementet. Det deltagende lag besto av to lokale stjerner – den meget lovende Fridtjof Hauk og den erfarne og kjente Drua Hauk, populært kalt Dua grunnet hans egenskap ved å nedlegge omegnens kvinnelige skogsduer. Fridtjof var pekt ut til å starte 1. etappe som besto av tur/retur furustokken tre ganger hvoretter Dua skulle fortsette tre ganger. Deretter to ganger på hver og til sist én gang hver.
I et skiftende vær med tåke, regn og sol satte starteren – den erfarne og dyktige Fredrik Ravn – løpet i gang med et kraftig rop som gjallet mellom åsene.  Tilskuerne satt spente av forventning i det starten gikk og et lite gisp hørtes da Fridtjof fikk et lite glipptak på den sleipe furustokken. Han tok seg imidlertid suverent inn igjen og satte opp et drepende tempo. Ved vekslingen var han allerede ett sekund foran sin personlige rekord og nå var det Dua sin tur! Like suverent som Fridtjof satte han igang i samme drepende tempo som sin makker og ved neste passering lå de 2,5 sekunder foran gjeldende verdensrekord. Ved siste vending holdt det på å gå galt for Dua da han i den voldsomme farten skled nesten utfor stammen idet han skulle spurte inn til mål. Han kom seg heldigvis velberget videre og publikum kunne konstatere at en ny verdensrekord var i havn! Jubelen sto høyt i været da de to deltagerne omfavnet hverandre med klør og vinger. Men.....hva var det? En urolighet spredte seg blant tilskuerne da juryens formann – Skrika Nøttulf – trommet sammen til et uventet jurymøte. Straks etterpå ble Dua innkalt til samme møte der tilskuerne ble vitne til en etterhvert høylydt diskusjon med flaksing, nebbhakking og det som værre er. Dua forlot etter hvert møtet og kom i kraftig disputt på furustokken med Skrika Olivia – kjent for sin vakre sangstemme -   som visstnok hadde lagt inn protest til juryen på grunn av at Dua hadde brukt vingene da han gled før siste innspurten. Iflg. vedtektene var det kun lov til å bruke ben og klør under utøvelsen av stafetten og følgelig måtte juryen gå til det sørgelige og upopulære skritt å diskvalifisere Dua.

Det rådet etter hvert lynsjestemning over myra der konkurransen hadde funnet sted og da Fridtjof Hauk i et ubevoktet øyeblikk så sitt snitt til å spise opp Skrika Olivia fant fotografen det tryggest å snike seg stille vekk fra urolighetene....... Fredrik Ravn setter igang stafettenFridtjof Hauk i kjent stil på første etappeDrua Hauk populært kalt "Dua" knipset idet
han glir før spurten


 Skrika Nøttulf - den meget erfarne og rettferdige
formann i juryen, her fanget etter en ufyselig regnskur    Fridtjof Hauk og Skrika Olivia straks før Olivia ble historie.....

11 kommentarer:

 1. veldig morsom historie, synd med olivia

  SvarSlett
 2. Fart i sakene på foringa di skjønner jeg, tøffe bilder :-)

  SvarSlett
 3. bra bilder fra foringa, synes nr2 ble artig.

  SvarSlett
 4. Hei Knut!
  Flott serie og ikke minst en morsom historie som er godt illustrert gjennom bildene. Utrolig gøy å følge spurvehaukens intense jakt på skrikene, alltid full fart og mye action.

  SvarSlett
 5. Tusen takk for kommentarer. Alltid hyggelig å se at folk setter pris på blogginnlegga (sjøl om det som oftest går måneder mellom hver gang jeg legger inn noe, he, he). :)

  SvarSlett
 6. Godt skrevet. Fine bilder du har lagt ut, artig med den våte Nøtteskrika.

  SvarSlett
 7. Supert innlegg. Herlig skrevet og flotte bilder. Dette lyser opp i en mørk tid.
  Den klissblaute skrika er min favoritt.
  mvh Esben

  SvarSlett
 8. I don’t know how should I give you thanks! I am totally stunned by your article. You saved my time. Thanks a million for sharing this article.

  SvarSlett